Rabarberpaj går visst att göra vegansk!
FÖR god - så god att vi hann slänga i oss den innan vi ens kom på tanken att ta en vettig bild. Här är i alla fall världens lättaste och godaste rabarberpaj, klar på tio minuter, tipset hittade jag hos @portionenundertian på instagram som har ett fantastiskt konto om att äta mat som är billig, bra för planeten och bra för kroppen.
In och följ, hon är ljuvligt inspirerande i all sin enkelhet!
Recept:
Smöra en form, dräll ut 4 dl skivad rabarber i botten. Gör en smulpaj på 1 dl vetemjöl, 1,5 dl havregryn, 1 dl socker, en nypa salt, en nypa kardemumma, 100 g plantbaserad margarin, mosa ihop till en smuldeg med fingrarna och strö smulet över rabarberna.
In i ugnen på 175 grader i 10 minuter, byt sedan till grillfunktion i några minuter för att få en frasig yta.
Ät tillsammans med Oatly Vaniljsås, godast om man vispar lite först!
In och följ, hon är ljuvligt inspirerande i all sin enkelhet!
Recept:
Smöra en form, dräll ut 4 dl skivad rabarber i botten. Gör en smulpaj på 1 dl vetemjöl, 1,5 dl havregryn, 1 dl socker, en nypa salt, en nypa kardemumma, 100 g plantbaserad margarin, mosa ihop till en smuldeg med fingrarna och strö smulet över rabarberna.
In i ugnen på 175 grader i 10 minuter, byt sedan till grillfunktion i några minuter för att få en frasig yta.
Ät tillsammans med Oatly Vaniljsås, godast om man vispar lite först!
Pawprints
Trackback